Culturele cluster

Het Culturele cluster markeert de essentie van PARK21. Hier worden de verhalen van Holland verteld. Een divers aanbod intensieve belevenissen geeft een beeld van Holland en de Nederlanders in het verleden, het heden en de toekomst. Inzet is een antwoord, of antwoorden te geven op de vraag: ‘Wie zijn die Nederlanders’? De attracties gaan over mensen, niet over dingen. Onderdelen van het programma laten het Hollandse landschap ervaren en vertellen de verhalen van mensen, door de eeuwen heen. De Culturele attracties zijn sfeerbepalend voor en direct verbonden aan de Polder Promenade. Menging van de verschillende onderdelen zorgt ervoor dat het hart van de Leisure Zone een fascinerende en boeiende bestemming wordt, die alle zintuigen aanspreekt.

De Hollandattracties kenmerken zich door een meer expositie-achtige vormgeving, waarmee een beeld gegeven wordt van het Hollandse 'kennen en kunnen', technologie, wetenschap en design.

 

Onderdelen kunnen zijn, naast de attractie Landleven, een bloemenpark, gebruik makend van de verschillende seizoenen en gewijd aan de bloem als object van schoonheid en inspiratie, en een attractie die een spectaculair ervaring biedt van de Hollandse worsteling met het water, gekoppeld aan een expositie en etalage van het Nederlandse kunnen op dit terrein.