Landschaps-triënnale: het volgende landschap

Wie denkt dat de Landschapstriënnale alleen voor deskundigen en professionals is, heeft het mis. Het evenement, dat vrijdag 1 september is geopend door wethouder Tom Horn en burgemeester Theo Weterings, biedt de hele maand september een gevarieerd programma voor iedereen van jong tot oud.
Op zaterdag 2 september opende de Triënnale voor het ‘gewone’ publiek, publiek dat volop aanwezig was op het landgoed Kleine Vennep van Dirk Molenaar. Muziek, waterbeestjes, palletbouwen, zintuigbakken, een uitkijkpost over de polder, de PARK21-wagen, de vertoning van de film Tomorrow en voorlezen door de wethouder voor kleintjes: het is slechts een kleine greep uit het programma waarmee men warm werd gemaakt voor de Landschapstriënnale.
 

Landgoed Kleine Vennep

Wethouder Tom Horn trapte de dag af, samen met gedeputeerde ruimtelijke ordening van de provincie Noord-Holland, Adnan Tekin. Adnan Tekin laat weten:

"Landschap moet je koesteren en vieren."

De Triënnale vindt plaats op het landgoed Kleine Vennep van Dirk Molenaar. Kleine Vennep is een boerenbedrijf dat transformeert naar een landgoed waar allerlei activiteiten zullen gaan plaatsvinden, op het gebied van recreatie, cultuur, horeca, educatie, zorg en energie. Daarmee is Kleine Vennep een schoolvoorbeeld voor 'het volgende landschap', het thema van deze Landschapstriënnale. Dirk Molenaar en Tom Horn onthulden samen het bord voor dit nieuwe landgoed.


Gezellige drukte tijdens de publieksopening van de Landschapstriënnale op Landgoed Kleine Vennep. Foto: Jur Engelchor

 

BioSoepi

De inwendige mens wordt tijdens de Triënnale niet vergeten. De TALENTEN van BioSoepi uit Nieuw-Vennep verzorgen de catering. Dankzij crowdfunding via www.nieuwepioniers.nl en de zogeheten verdubbelaar van de gemeente doen ze dat vanuit hun gloednieuwe 'foodtruck'. Wethouder John Nederstigt opende zaterdag de foodtruck, die onder andere op evenementen, markten en bedrijventerreinen kan worden ingezet.
 

Veel publieksevenementen

De Landschapstriënnale vindt plaats van 1 september tot en met 29 september. In deze maand staat een keur aan publieksevenementen geprogrammeerd, zoals het theaterfestival 'Grazende Zwaan', festival 'Het Eetbare Landschap', de themadag PARK21, een waterwandeling bij Fort Aalsmeer, debatten, lezingen en bouwen. Kijk voor het hele programma op landschapstriënnale.com.