De aardappels kunnen bijna gerooid worden!

zondag, 3 september, 2017 - 10:00

Zondag 3 september is het weer zover. Aardappelen oogsten op PARKLANDEN! Een ritje met de tractor naar het aardappelveld, zelf je aardappelen oogsten en vervolgens het belangrijkste, zelf frites maken en smullen maar!
Dit jaar is er ook een maïsdoolhof geopend. Eerst lekker door het gras langs de koeien wandelen om vervolgens je weg te zoeken door het nieuwe aangelegde doolhof!  Heb je nu al zin? Geef je op door een mailtje te sturen naar info@parklanden.nl.

Wanneer
Zondag 3 september van 10 tot 15 uur.

Programma

  • Een ritje met de tractor naar het aardappelveld.
  • Zelf met de hand aardappelen oogsten.
  • Zelf frites maken van je eigen aardappelen en laten bakken. Je mag zelfs zoveel frites eten als je wilt!
  • Bezoek aan het maïsdoolhof bij kaasboerderij van Wees. Dwars door de akkers en de weilanden wandelend te bereiken vanaf Parklanden. Met de opdrachten en puzzel in je hand proberen om het eindpunt te vinden.  

Kosten
De kosten voor de hele dag bedragen 4€ per persoon, kinderen van 4 jaar of jonger 2€. Het maïsdoolhof, de frietjes en drinken zijn hierbij inbegrepen. De aardappelen die je wilt kopen om mee naar huis te nemen kosten 0,60€ per kilo. Verser zijn ze er niet! Naast aardappelen worden er ook uien, eetbare pompoenen, suikermaïs en wellicht nog meer zelfgemaakte producten verkocht. Alles geteeld en gemaakt door de boeren van PARKLANDEN.


Voedselbank
Om de week worden 300 kilo aardappelen aan de voedselbank geschonken door de PARKLANDENboeren. Met de opbrengst van deze dag financieren zij hier een stukje van en wordt het openbare toegankelijke gedeelte van PARKLANDEN onderhouden.

Vorige artikel