Houthakkersdag

zaterdag, 11 maart, 2017 - 10:45

Zet zaterdag 11 maart maar vast in de agenda want dan is de aller eerste editie van de Houthakdag op de Parklanden! Een dag vol avontuur..

De windsingel op Parklanden is nodig toe aan wat onderhoud. De gevaarlijk scheef hangende bomen en de bomen die het licht wegnemen zullen gesnoeid en versnipperd moeten worden. Ook staat er een hele bijzondere Treur-Es die gesnoeid moet worden maar waar nog een heleboel leuke dingen mee gedaan kunnen worden!

Wat kun je verwachten op deze houthakdag en wat kun je allemaal doen?

  • De brandweer komt om te laten zien hoe zij bomen doorzagen. Gelukkig niet in een noodsituatie, maar ter demonstratie. Zij zullen aanwezig zijn tussen 10 en 12 uur met de spuitwagen en de duikwagen. Ze laten alles zien!
  • De Scouting is aanwezig om te laten zien hoe je kunt houthakken. Onder professionele begeleiding is het mogelijk om in hele kleine groepjes ook zelf te hakken.
  • Iedereen mag zelf een kampvuur maken.
  • We hebben broodjes die je op het kampvuur kan bakken
  • We hebben aardappelen die je op het kampvuur kan poffen.
  • Je kunt Zweedse fakkels laten maken, die je thuis in de tuin kunt gebruiken.
  • En…. Nog iets wat heel bijzonder is. Ter plaatse gaan we planken zagen van de bomen die om moeten. Over duurzaam gesproken!

Kortom te veel om op te noemen, te veel om te willen missen!

De kosten voor deelname bedragen 3€ p.p. Voor deze 3€ krijg je koffie, thee of limonade, broodjes om te bakken, aardappelen om te poffen en natuurlijk een lekker koekje. Met uw bijdrage kunnen wij een heleboel goeds doen. Zo kunnen wij deze dag organiseren, draagt u een stukje bij aan de aardappelen die wij om de week aan de voedselbank schenken en draagt u bij aan het onderhoud van het openbaar toegankelijk gedeelte van Parklanden.

Verder kunt u hout hakken en kopen voor uw eigen open haard (3,00€/zak) en kunt u Zweedse fakkels (3,00€/stuk) laten maken om thuis in de tuin aan te steken.

Praktische maar zeer belangrijke informatie:

In verband met de organisatie en de veiligheid willen graag dat iedereen die op de houthakdag komt zich opgeeft op parklanden@gmail.com. Graag aangeven met hoeveel personen u komt en of u met de auto komt ivm parkeren. Betalen (liefst gepast) alleen op de dag zelf. We hebben geen pin!

Parkeren kan niet op Parklanden zelf. De parkeerplaats moet vrij blijven, de brandweer moet bij nood ten allen tijden direct kunnen uitrukken. We parkeren aan de overkant bij nr 1229. Dit wordt allemaal duidelijk aangegeven bij Parklanden.

 

Vorige artikel Volgende artikel