Onthulling derde polderfiguur en viering 100 jaar Estland

zaterdag, 24 maart, 2018 - 09:45

Op 24 maart wordt het derde polderfiguur onthuld en vieren we het 100 jarige bestaan van Estland. Het derde polderfiguur is Baron Barthold Arnold Verschuer (1809 – 1901). Hij was een van de eerste grondeigenaren na de drooglegging van Haarlemmermeer. Het polderfiguur komt te staan nabij Rijnlanderweg 1163. Als eerbetoon aan Estland plant de Estse gemeenschap dezelfde dag 20 eiken, de heilige boom van Estland. U bent van harte uitgenodigd dit met ons te vieren.

De polderfiguren

In totaal komen er zes polderfiguren langs de doorgaande wegen die het park van noord naar zuid doorkruisen. De figuren symboliseren historische personen die een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de Haarlemmermeerpolder. Het ontwerp van deze kunstobjecten is van de hand van Richard van Os. Het derde historische figuur is Baron Barthold Arnold Verschuer.

Estland 100 jaar

Estland viert dit jaar zijn honderdste verjaardag. De Baltische staat riep exact 100 jaar geleden, aan het einde van de Eerste Wereldoorlog, zijn onafhankelijkheid uit. Als eerbetoon aan Estland heeft de Estse gemeenschap in Nederland besloten om 20 eikenbomen te planten. De eik is de nationale boom van Estland en is altijd heilig geweest. De eikenbomen symboliseren sterkte en bestendigheid.

Estlanders zwaaien met de nationale vlag van Estland.

Locatie en tijd

Op 24 maart aanstaande wordt het derde polderfiguur, Baron Barthold Arnold Verschuer, onthuld en plant de Estse gemeenschap de 20 bomen rondom het polderfiguur.

Datum:   zaterdag 24 maart 2018
Locatie:  ter hoogte van Rijnlanderweg 1163
Tijd:        13.00 uur – 14.00 uur

Na de onthulling en het planten van de eerste boom kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee genieten van een optreden van de Estse Volksdansgroep Tuuletütred (Daughters of the wind).

Aanmelden

Wij stellen het op prijs als u van tevoren aangeeft of u bij de onthulling aanwezig bent. U kunt zich voor vrijdag 23 maart aanmelden via het e-mailadres: park21@haarlemmermeer.nl.

Graag tot ziens op 24 maart.

 

 

 

 

 

Vorige artikel