Centraal gelegen en goed bereikbaar

De Metropoolregio Amsterdam telt maar liefst 2,5 miljoen inwoners die een groeiende behoefte hebben aan ruimte om te recreëren en de natuur te beleven. Alleen al in Haarlemmermeer is het aantal inwoners de laatste jaren fors gegroeid tot ruim 159.000. Dit aantal zal in 2030 met meer dan 20% zijn toegenomen. Ook bezoekt jaarlijks een groot aantal toeristen de regio.

Juist in dit dichtbevolkte gebied van de metropool zijn landschappelijke kwaliteit en een groot aanbod van recreatieve mogelijkheden essentiële voorwaarden voor blijvende economische en duurzame groei. De ontwikkeling van een grootschalig recreatiegebied is daarop een logisch antwoord.

PARK21 ligt in het hart van een gebied met een grote innovatieve kracht. Onder Schiphol langs de A4 wordt Schiphol Trade Park ontwikkeld, het meest vernieuwende en duurzame logistieke knooppunt van Europa met een rechtstreekse verbinding met Schiphol. In de Zuidrand van Hoofddorp, de noordelijke grens van het park verrijzen nieuwe woonwijken en PARK21 grenst daar aan het grootschalig multifunctioneel sportcomplex Koning Willem-Alexander.

 

 

PARK21 ligt centraal in de polder én in de Randstad, en is uitstekend bereikbaar. Zowel voor mensen uit de directe omgeving als voor regionale, nationale en zelfs internationale bezoekers. Via de rijkswegen A4 (verbinding tussen Amsterdam - Schiphol - Leiden - Den Haag - Rotterdam) en A9 (Amsterdam - Hoofddorp - Haarlem - Den Helder) is het park voor automobilisten eenvoudig te bereiken. Met station Hoofddorp heeft PARK21 een verbinding met Amsterdam - Schiphol - Leiden - Den Haag - Rotterdam. Luchthaven Schiphol ligt op een steenworp afstand.