Nieuw honkbalcomplex voldoet aan alle eisen voor Amerikaans honkbal

Heel veel lovende woorden. Die waren donderdag 10 april duidelijk te horen aan de Molenaarslaan aan de zuidkant van Hoofddorp. Daar werd aan het eind van de middag op feestelijke wijze het nieuwe honk- en softbalcomplex geopend voor Hoofddorp Pioniers.

De mooiste was de reactie van Jason Holowaty, Director Market Development EMEA Major League Baseball. ”Dit complex voldoet aan alle eisen van de MLB.” Of de Amerikaanse tophonkballers in 2015 ook naar Hoofddorp toekomen, dat kon hij nog niet toezeggen. De ‘slag om de arm’ van Jason Holowaty was deze middag de enige – om het in honkbaltermen te houden – wijdbal. Alle andere waren honderd procent slag. Mooi weer zodat iedereen vanaf het terras of vanaf één van de zeshonderd ruime blauwe stoelen kon genieten van het uitzicht. De officiële opening die op het veld werd verricht. De faciliteiten voor de bezoekers en – nog belangrijker – die voor de spelers. De in totaal zes velden waar op hoog niveau aan breedte- en topsport gedaan kan worden. De ruimte voor nog eens 30.000 zitplaatsen voor het geval de afrondende gesprekken over de drie MLB-wedstrijden (de zogeheten Amsterdam Series) positief worden afgerond.

Complimenten

Niet verwonderlijk dus dat Maurits Hendriks, technisch directeur en chef de mission NOC*NSF bijzonder te spreken was over het complex. Of dat sportwethouder Adam Elzakalai deze donderdag omschreef als een bijzondere dag waar hij al maanden naar heeft uitgekeken. En dat was niet alleen om dat hij één van de ballen mocht werpen als onderdeel van de officiële openingshandeling. “Er is hier in een jaar tijd echt iets heel moois neergezet. Dit is de kers op de taart waarvoor mijn voorganger het beslag heeft gemaakt”, liet hij de oud-wethouder maar nu burgemeester Michel Bezuijen in de feestvreugde delen. Die op zijn beurt de complimenten snel doorgaf. “Natuurlijk heb ik hier graag een steentje aan bijgedragen, maar het is wel de gemeenteraad geweest die het besluit durfde te nemen tot de bouw van dit prachtige complex.”

De laatste dankwoorden van de sportwethouder gingen naar Robert Eenhoorn, voormalig tophonkballer en nu technisch directeur van de KNBSB. Ook hij werd bedankt voor zijn inspanningen om het honk- en softbalcomplex de huidige allure van een toplocatie te geven. “Ik kijk uit naar alle nationale en internationale wedstrijden die hier gespeeld worden.”

Internationale wedstrijden

Die laatste komen er zeker, liet Jason Holowaty al tijdens de persconferentie voorafgaand aan de officiële opening weten. Zo wordt er van eind september tot begin oktober een internationaal toernooi voor junioren op het complex gehouden. Deelnemers komen onder andere uit Nederland en Duitsland.

Promotie

Tijdens dezelfde persconferentie liet Robert Eenhoorn nog weten dat het honk- en softbalcomplex niet alleen maar voor de MLB-wedstrijden is gebouwd. “Dit complex is pure promotie voor de hele honk- en softbalsport.” Zelf blijft hij hoopvol dat de MLB naar Hoofddorp komt. “De gesprekken bevinden zich in de laatste fase.”

Hoofddorp Pioniers wordt niet de enige gebruiker van het complex. De honkbalbond heeft besloten te gebruiken als centraal trainingscentrum voor de nationale selecties.

PARK21

Het honkbalcomplex is vanaf het Sportcomplex Koning Willem Alexander te bereiken via een loop/fietsbrug over de Nieuwe Bennebroekerweg. Dit is een van de eerste gerealiseerde entrees naar PARK21. Per auto kunt u vanaf de rotonde aan de Nieuwe Bennebroekerweg de Parkway op rijden, die nu eindigt bij het complex. Later wordt de Parkway doorgetrokken richting Nieuw Vennep.

De komende periode wordt het gebied om het complex heen verder als park ingericht. Nog even wachten, dan is het eerste deel van PARK21 gereed.

foto's: Margo Oosterveen, Jur Engelchor en Tessel van Toorn  aannemer velden: AW Vessies Infra

Vorige artikel Volgende artikel