Creatief concept


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


In Haarlemmermeer komt een aantal typisch Nederlandse kenmerken samen: het droogleggen van het Haarlemmermeer in 1852, de strakke lijnen van de polder, het boerenleven en de bollencultuur. Daarnaast is Haarlemmermeer de economische motor van Nederland. De concentratie van kantoren en bedrijven rond Schiphol en de steeds vernieuwede agrarische sector. Vanuit die rijkdom aan belevenissen vertelt PARK21 zijn verhaal, het verhaal van Holland.

Voor de grootschalige recreatie (in het oosten van PARK21 vlakbij de A4) gebruiken we een bloem. Deze bloem staat symbool voor de bollen- en bloementeelt, maar ook voor de Nederlandse traditie van innovatie en de bloei van ideeën, cultuur, kennis en creativiteit.

De bloem als organisatiemodel geeft de volgende opbouw:

  • Het hart is het centrum. Dit wordt een openbaar toegankelijke ontmoetingsplek. Aantrekkelijk om te verblijven, voor jong en oud, voor bezoekers uit de regio en toeristen.
  • De kroon bestaat uit een verschillende attracties, waarvoor toegang geheven wordt. De attracties worden ontwikkeld in clusters met een gemeenschappelijk thema, het verhaal van Holland.
  • De stengel, in de vorm van de slingerende parklaag, legt de verbinding met de rest van het park.

In het park onderscheiden we twee verschillende groepen ervaringen:

  • Belevenissen met een hoge intensiteit. Bij de productie van optredens, voorstellingen, films en shows wordt gebruik gemaakt van de laatste trends en technologieën. De attracties zijn georganiseerd in het grootschalige recreatiedeel, elk met een gemeenschappelijk thema, dat een deel van het verhaal van Holland vertelt.
  • Ervaringen in de praktijk, aangeboden op locaties die verspreid door het park liggen.  De bezoeker wordt hier uitgenodigd om mee te doen. Buiten komt het verhaal tot leven.

Onderdelen van het park worden verbonden en biedt de bezoeker een rijk aanbod, dat steeds weer boeit en de verhalen van Holland tot leven brengt.

We ontwikkelen het park niet alleen, maar doen dit samen met inwoners, bedrijven, boeren en investeerders, iedereen kan het park vormgeven. Op deze manier werken we samen aan een uniek park voor iedereen. Bent u geïnspireerd door de mogelijkheden die PARK21 biedt? Dan nodigen wij u graag uit.