Deelgebied 1

Het eerste 'Deelgebied’ is inmiddels volop in gebruik.

Hier vindt u het sportcomplex van de 'Hoofddorp Pioniers', de Hoofddorpse honk- en softbalclub. Het complex is geschikt voor wedstrijden van de Amerikaanse honkbalcompetitie: de Major League Baseball. Ook de manege en het tuincentrum vindt u in dit eerste deelgebied.

Nabij de Honk- en softbalclub is sind 2018 het Electric Motorcross Park te vinden. Electric Motorcross is fun, actie en adrenaline op een ongekende manier. Op een elektrische motor kunnen hier verschillende circuits afleggen.

Ook zijn sinds oktober 2022 PadelPark21 en de opblaashal geopend. Hier kun je door middel van Pay & Play een baan reserveren en een potje padel spelen. 

Verschillende wandel-, fiets- en ruiterpaden slingeren door het groene gebied. Deze paden brengen u bij verschillende onderdelen in het park. Zo vindt u hier speeltuin Kleiland. Kinderen kunnen hier eindeloos spelen. Kinderen van openbare basisschool De Zwanebloem bedachten de speeltoestellen en deze hebben allemaal te maken met de geschiedenis van Haarlemmermeer. Zo beelden de speeltoestellen het Cruquiusgemaal, een vliegtuig en de drooglegging uit.

Naast Kleiland ligt het bijenpaleis. De lokale imkervereniging zorgt hiermee dat de bijen een heerlijke plek hebben om te leven.

In 2017 opende de biologische moestuin PARK21 haar deuren. Mensen die graag tuinieren halen hier hun hart op. Na het huren van een tuintje kunt u vervolgens eigen groente, kruiden en fruit verbouwen. Interesse in zo'n leuk moestuintje? Kijk dan op de website van de biologische moestuin.

Iets verderop ligt Klimpark21. In dit klimpark kunt u op verschillende hoogtes klimmen. Een echte uitdaging voor jong en oud. Daarnaast is het mogelijk om te skateboarden met elektrische boarden. Het klimpark is niet aangesloten op het elektriciteit netwerk en het riool. Stroom wordt zelf opgewekt. 

 
 
 

Nieuws over Deelgebied 1