Leerlingen Klavertje 4 enthousiast

De leerlingen van Klavertje 4 reageerden gisteren enthousiast op de presentatie van het voorlopig ontwerp van de speeltuin en -bos van Sybolt Meindertsma. Beide speelplekken komen in het eerste deelgebied van PARK21. Op de vraag of de leerlingen hun eigen ontwerp terug zagen in de beide ontwerpen, gaven zij een volmondig ja.

Meindertsma liet aan de hand van de tekeningen van de kinderen zien, welke onderdelen hij heeft opgenomen in de ontwerpen voor de speeltuin en het natuur speelbos. De speeltuin aan de oostkant van het gebied wordt voor kinderen tot ongeveer groep 7, het speelbos aan de westkant voor de oudere kinderen. In het speelbos komen onder meer een fietscross parcour en een spannend wilgenbos. In de speeltuin kan je straks op verschillende spannende manieren een ondiepe waterpartij overbruggen, met de kabelbaan een ritje maken en vanuit een Cruquius-achtig gebouw van de glijbaan roetsjen.

De architect gaat het ontwerp nu verder uitwerken. Het uiteindelijke ontwerp komt na de zomer op de school te hangen en wordt op deze website gepubliceerd.

 

Vorige artikel Volgende artikel