Lars en Stein in actie tijdens geocaching

PARK21 ligt vol met schatten

Eerder dit jaar spraken we over geocaching (spreek uit: dzjio-kesjing). Een spel dat in Nederland steeds populairder wordt. En ook in PARK21 zijn volop caches verstopt! We spraken met Lars (14) en Stein (11) uit Nieuw-Vennep. Zij zijn fanatiek bezig met geocaching, ook in het park.
 

Doen jullie al lang aan geocaching?

Lars: “Best een tijdje. We zijn begonnen met veel caches zoeken, ook in Oostenrijk, op vakantie. Op een gegeven moment dachten we, het is ook leuk om een cache te maken en te verstoppen!” 

Waarom is geocaching zo leuk?

Lars: “Je bent lekker buiten en in de natuur bezig. En je komt op plekken waar je anders niet zou komen. Bijvoorbeeld op de Veluwe, daar kwamen we soms ergens waar je niet zomaar heen zou lopen. En het is altijd spannend. Want de ene keer vind je ze snel. Maar het kan ook best lang duren, als ze goed verstopt zijn.” 

En nu zijn jullie in PARK21 aan de slag gegaan…

Lars: “Klopt. We hebben eerst contact gehad met de boswachter van het park. Want je mag niet zomaar overal caches verstoppen. Op de fiets hebben we daarna samen gezocht naar goede en leuke plekken en dat is gelukt.”

Wat goed! En waar liggen ze dan?

Stein: “Ja, hallo, dat gaan we natuurlijk niet zeggen, haha. Die moeten anderen juist gaan zoeken. We hebben er meerdere verstopt in PARK21. Als je wil zoeken naar onze caches, kun je kijken op geocaching.nl of in de geocaching app. Daar vind je ons als gebruiker ‘Kingonder’.”

Niet iedereen weet hoe geocaching gaat. Kun je dat kort uitleggen?  

Stein: “Je maakt een account op geocaching.nl. En even de app downloaden op je telefoon. Daarna zoek je een cache uit die je wilt vinden en neem je pen, ruilspulletjes en je smartphone mee. Coördinaten van de cache invoeren en gaan zoeken! Als je hem vindt, wel op dezelfde manier verstoppen, en op dezelfde plek. En als je iets uit de cache haalt, ook iets terugstoppen.”

En gaan jullie nog meer caches verstoppen?

Stein: “Nee, want tussen de caches moet altijd 160 meter afstand zijn. Dus in het park is geen ruimte meer voor nieuwe caches.” 

Meer informatie over geocaching en uitgebreide uitleg vind je via geocaching.nl


Foto: Lars en Stein in actie
 

Vorige artikel