‘Je kan er een wild beest van maken of een tam vogeltje’

Het zit een beetje tussen fietscross en motorcross in, zegt Eric van Leeuwen, oprichter van Electric Motorcross Park aan de Molenaarslaan in PARK21 in Hoofddorp. En het is een prima opstap voor de ‘gewone’ motorcross. “Als je kunt fietsen, kun je dit ook.”

Op papier is zijn park al sinds eind vorig jaar open. Maar door het slechte weer verkeerde de drie banen in blubberige staat en kon er nog niet veel worden gecrosst op de elektrische motorfietsen van Kuberg, Quantya en KTM Freeride. In die situatie is de afgelopen periode wel wat veranderd door vroegtijdig lenteachtig weer. De grootse officiële opening is ergens komend voorjaar gepland.

Van Leeuwen, die zijn Electric Motorcross Park via crowdfunding financierde, heeft voor een baan voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, voor beginners en gevorderden vanaf 12 jaar en een pro-circuit voor getrainde motorcrossers gezorgd.

Geen brandwonden

De accommodatie aan de Molenaarslaan is tijdelijk bedoeld. De uiteindelijke locatie komt nabij de Van Zanten Hal in Nieuw-Vennep, is zijn bedoeling. “Daar bouw ik een opslag voor de motoren en een kantine van 100 vierkante meter boven.”

Het grote voordeel van elektrische crossmotors, zegt Van Leeuwen, is dat ze nauwelijks geluid maken. Brandwonden door aanraking van verhitte uitlaatpijpen, is er ook niet bij. Behalve de motorfietsen verhuurt hij ook kleding. De elektrische motorfietsen kunnen op de voorkeuren, kennis en kunde van de crosser worden afgesteld. “Je kan er een wild beest van maken of een tam vogeltje en alles daartussen in”, zegt Van Leeuwen.


Foto: E-crosser op het parcours, door Danny de Casembroot

Emotie

Diep in zijn hart, bekent Van Leeuwen, zelf ook een fervent motorcrosser, houdt hij wél van het geluid van bulderende en knetterende motoren. “Zonder dat geluid, cross je zonder emotie”, zegt hij. Sterker nog, ervaren motorcrossers, zoals hijzelf, horen aan het geluid van een motor of er een snelle en goede crosser op zit.

Toch, zegt hij, kan hij dat ook afleiden aan het geluid van de gierende kettingen van de elektrische motorfietsen. Eigenlijk zijn alle ingrediënten die de motorcrosssport zo aantrekkelijk maken, ook volop aanwezig op zijn Electric Motorcross Park. Zoals een uitdagend parcours met steile table-tops korte hobbels, dubbele schans en krombochten.

Vrouwen

Leuk vindt hij ook dat steeds meer vrouwen voor deze tak van sport kiezen. En natuurlijk ook dat via een crosspark als het zijne kinderen al op jonge leeftijd in aanraking kunnen komen met motorcrossen.

Door op de elektrische motor over te stappen, vertelt hij, lacht de toekomst motorcross weer toe. “Door het milieuaspect wordt het in ons land steeds lastiger om onze sport met benzinemotoren te beoefenen. Dat mijn Electric Motorcross Park nu een plek heeft gekregen in PARK21, waar duurzaamheid troef is, zegt veel over de nieuwe mogelijkheden.”

Wie wil crossen op een elektrische motorfiets doet er goed aan te reserveren, adviseert Van Leeuwen. Het bijtanken van een benzinemotor gaat nu eenmaal sneller dan het opladen van een elektrische motor.
Zie: https://www.electric-motorcrosspark.nl/reserveren.     

Vorige artikel Volgende artikel