186 kinderen beleefden "De wilde stad"

Op vrijdag 29 september kregen 186 leerlingen van basisscholen uit Nieuw-Vennep als eersten in Nederland een sneak preview van de film De Wilde Stad te zien. Deze film, gemaakt door EMS producties, is de derde film van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis en Holland–Natuur in de Delta en zal op 5 februari 2018 in première gaan.

Naast deze sneak preview kregen de kinderen verschillende workshops over de natuur in de stad. Zo leerden ze van de Haarlemmermeerse Freek Vonk, Henk Nijenhuis, over wilde dieren in Haarlemmermeer. Imkervereniging Haarlemmermeer kwam langs en Virgil Bawits van het NMCX vertelde meer over plastic soep.

In de lunchpauze was er een spectaculaire verrassing. De Valk Roofvogels liet de kinderen kennis maken met onder andere de Slechtvalk, de Oehoe en de Zeearend. Enkelen van deze vogels zijn te zien in De Wilde Stad. De kinderen mochten de vogels vasthouden, konden de vogels zien jagen en voelden hoe het is als een roofvogel vlak boven je hoofd vliegt.

Zoals Wethouder Marjolein Steffens begin die dag beloofde werd het een leerzame, spectaculaire dag die de leerlingen niet snel zullen vergeten! 

Vorige artikel Volgende artikel