500-soortenjacht PARK21

Hou jij van de natuur en wil je helpen de flora en fauna binnen het PARK21-gebied in kaart te brengen? Doe dan mee met de soortenjacht.

Met de aanvang van de PARK21 Zomerweken start ook de soortenjacht in het park. Het doel van de soortenjacht is om minimaal 500 soorten organismen binnen het gebied te vinden. Het initiatief komt van het IVN en Floron in het kader van het thema van Platform Groen Haarlemmermeer "Meer biodiversiteit, help jij een handje".

Om de soortenjacht een vliegende start te bezorgen kunnen we nog wel wat hulp gebruiken. Onze vraag is of je tijdens de Zomerweken organismen (plant, dier, paddenstoel, enz) die je ziet wilt melden via waarneming.nl

In het verleden zijn binnen het parkgebied slechts 250 soorten gemeld, waarvan het grootste deel vogels betreft. Vanaf 29 juni kun je via onderstaande link je eigen waarnemingen terugzien en continu volgen hoeveel en welke soorten zijn gevonden binnen het gebied.

https://waarneming.nl/bioblitz/list/?

We willen binnen heel PARK21 gaan inventariseren, maar omdat het gebied nu nog voor een groot deel uit akkerland bestaat kun je terecht langs de wegen (denk om je veiligheid) en in het vrij toegankelijke deelgebied tegen Hoofddorp aan met jong bos, het park rond sportpark Pioniers en het park rond Klimpark21. Wil je op een erf of in het akkerland inventariseren vraag dan eerst toestemming voor je dit betreedt.

Voor meer informatie kun je een mail sturen naar ivnhaarlemmermeer@gmail.com

 

Vorige artikel Volgende artikel