63ste editie Nationale Boomfeestdag op Landgoed Kleine Vennep

Dit jaar vindt de 63ste editie van de Nationale Boomfeestdag op Langoed Kleine Vennep plaats. 350 kinderen van zeven verschillende basisscholen planten op 13 maart bomen en struiken op het landgoed.

Ieder kind een boom.

Alle kinderen die dit jaar meedoen mogen een eigen boom of struik planten. Ook komen er 12 grotere bomen in een bomencirkel, voor elke provincie één. Daarnaast planten we 31 fruitbomen, voor elke dorpskern in Haarlemmermeer. Net als voorgaande jaren doen ruim 280 gemeenten in Nederland mee, met zo’n 100.000 kinderen die op de Nationale Boomfeestdag 200.000 bomen en struiken planten. Als al die bomen en struiken bij elkaar opgeteld worden, zijn dat ongeveer 80 voetbalvelden vol. De Boomfeestdag is actueler dan ooit. Het planten van bomen is namelijk een van de maatregelen voor een beter klimaat. Bomen maken met hun bladgroen zuurstof uit CO2 aan.

De Nationale Boomfeestdag valt dit jaar toevallig in de week vóór de Provinciale- en Waterschapsverkiezingen. Klimaat staat bovenaan in de verkiezingsprogramma’s vanwege de vijf Klimaattafels en het Klimaatakkoord. Kinderen hebben hun stem niet kunnen laten horen bij deze klimaattafels.

Daarom wordt er op 13 maart een KinderKlimaattafel georganiseerd. De KinderKlimaattafel is een debat tussen kinderen en volwassenen (lokale, provinciale en landelijke politici en bedrijven). De vraag is: hoe denken kinderen over klimaatoplossingen en wat zouden politiek en bedrijfsleven volgens kinderen moeten doen voor een leefbare en gezonde toekomst? Aan het eind van de ochtend zullen de kinderen de uitkomsten van het debat aanbieden aan onder andere de Commissaris van de Koning en de Burgemeester.

Het belooft een leuke en leerzame dag voor iedereen te worden!

Vorige artikel Volgende artikel