Aardappeloogstdag 2018

Op zondag 9 september worden er weer aardappelen geoogst op Parklanden! Een ritje met de tractor naar het aardappelveld, zelf je aardappelen oogsten en vervolgens het belangrijkste, zelf frites laten maken en smullen maar!

Dit jaar wordt het nóg spannender want je kunt nu ook appelfrites laten maken! Klim op elkaars nek, pluk appelen uit de boomgaard en laat ook hier frites van maken! Hoe dit werkt vind je uit tijdens de jaarlijkse oogstdag!

Als het even mee zit is ook het maïsdoolhof geopend. Eerst lekker door het gras langs de koeien wandelen om vervolgens je weg te zoeken door het nieuwe aangelegde doolhof! Heb je nu al zin? Geef je op door een mailtje te sturen naar parklanden@gmail.com. Vergeet hierbij niet te vermelden met hoeveel personen je komt. Meer informatie is te vinden op www.parklanden.nl.

Wanneer
Zondag 9 september van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Waar
Parklanden, Rijnlanderweg Tussen 1144 en 1128, te Nieuw-Vennep.

LET O Door de Rides for roses is de Rijnlanderweg deels afgesloten. Via Nieuw-Vennep is Parklanden gewoon te bereiken.

Programma

  • Een ritje met de tractor naar het aardappelveld.
  • Zelf met de hand aardappelen oogsten.
  • Zelf frites maken van je eigen aardappelen en laten bakken. Je mag zelfs zoveel frites eten als je wilt!
  • Zelf appels plukken en daarvan appelfrites maken.
  • Mocht je van iets anders culinair willen geniete staat de Bioexpress voor je klaar!
  • Bezoek aan het maïsdoolhof bij kaasboerderij van Wees. Dwars door de akkers en de weilanden wandelend te bereiken vanaf Parklanden. Met de opdrachten en puzzel in je hand proberen om het eindpunt te vinden. 

Kosten
De kosten voor de hele dag bedragen 4€ per persoon, kinderen van 2 jaar of jonger zijn gratis.  Het maïsdoolhof, de frietjes en drinken (op = op) zijn hierbij inbegrepen. Ter plekke zijn er ook aardappelen, uien, eetbare pompoenen, suikermaïs en wellicht nog meer zelfgemaakte producten te koop. Alles geteeld en gemaakt door de boeren van PARKLANDEN.

Voedselbank
Om de week worden 300 kilo aardappelen aan de voedselbank geschonken door de Parklandenboeren. Met de opbrengst van deze dag financieren zij hier een stukje van en wordt het openbare toegankelijke gedeelte van Parklanden onderhouden.

Vorige artikel Volgende artikel