Kinderen op de tractor tijdens Aardappeloogstdag

Aardappeloogstdag 2021

Op zondag 12 september worden er weer aardappelen geoogst op Parklanden! Een ritje met de tractor naar het aardappelveld, zelf je aardappelen oogsten en vervolgens het belangrijkste, zelf frites laten maken en smullen maar! 

Dit jaar kun je opnieuw appelfrites laten maken. Klim op elkaars nek, pluk appelen uit de boomgaard en laat ook hier frites van maken! Ook kun je je eigen limonade melken en hooivork hangen.  

Wel even anders!

Toegang zonder ticket en coronatoegangsbewijs is dit jaar helaas niet mogelijk. Tickets moeten van te voren gekocht worden. Op het evenement zelf is het dit jaar helaas niet mogelijk. Een maatregel waar de organisatie voor heeft moeten kiezen om het bezoekersaantal in de hand te houden. De ticketprijs is €5,- voor iedereen ouder dan 2 jaar. 2 jaar of jonger is gratis.

Ook is een Coronatoegangsbewijs voor evenementen verplicht voor alle bezoekers en vrijwilligers vanaf 13 jaar of ouder. De 1,5 meter is dan niet verplicht, maar omdat er ook altijd veel jongere kinderen komen, probeert de organisatie op de drukke plekken de 1,5 meter toch te respecteren. Zij rekent hierbij op het begrip en de medewerking van de bezoekers.

De ticketprijs is exclusief de betaalkosten voor de ticketprovider. Bij de ticketprijs is alles inbegrepen. Koffie, thee, limonade en patat. Alles wat u mee naar huis wilt nemen, dus zelf gerooide aardappelen, voorgesneden frites of streekproducten uit het winkeltje worden op het terrein zelf afgerekend.

U kunt uw tickets hier bestellen

Tickets worden alleen via de voorverkoop verkocht. Niet op het evenement zelf! Meer informatie is te vinden op www.parklanden.nl.

Wanneer
Zondag 12 september van 11.00 uur tot 15.00 uur.

Waar
Parklanden, Rijnlanderweg tussen 1144 en 1128, te Nieuw-Vennep.

Programma

  • Een ritje met de tractor naar het aardappelveld.
  • Zelf met de hand aardappelen oogsten.
  • Zelf frites maken van je eigen aardappelen en laten bakken.
  • Zelf appels plukken en appelfrites maken. 
  • Je eigen limonade melken.
  • Geitjes aaien. 

Voedselbank
Om de week worden 300 kilo aardappelen aan de voedselbank geschonken door de Parklandenboeren. Met de opbrengst van deze dag financieren zij hier een stukje van en wordt het openbare toegankelijke gedeelte van Parklanden onderhouden.

Vorige artikel