Boerengolf in PARKLANDEN

PARKLANDEN is volop in beweging, Volgend jaar willen de boeren boerengolf aanbieden in de nieuwe fruitboomgaard. Om de golfbaan te testen zal op 17 september de golfbaan voor een pilot geopend zijn. De baan is elke zaterdag geopend van 10.00uur tot 16.uur. Overige tijden zijn eventueel mogelijk in overleg.

Het spel

Boerengolf kun je vaak spelen in een heel groot weiland tussen de koeien. Wij hebben er echter voor gekozen om het in onze hoogstam fruitboomgaard aan te leggen. Het spel heeft 10 holes en wordt gespeeld met een klomp aan een stok en een bal welke zo groot is als een handbal. Sommige holes liggen ver uit elkaar, dan kun je lekker een flinke hijs geven. Andere holes vragen om meer behendigheid, want die zijn opgetuigd met verschillende hindernissen. De kunst is om met zo weinig mogelijk slagen de bal in de hole te krijgen en zo het parcours te doorlopen.

Het wordt zoals gezegd gespeeld in de boomgaard, dus zeker als het geregend heeft, zijn laarzen of oude schoenen geen overbodige luxe. Overmatige regen kan nog al eens voor nieuwe "natuurlijke" hindernissen zorgen.

Voor de openingstijden, prijzen en reserveringen kunt u kijken op: www.parklanden.nl. 

 

 

 

     

 

 

Vorige artikel Volgende artikel