Wethouder Sedee helpt bomen planten bij windsingel

Bomen en bloemen erbij voor windsingel PARK21

Bomen planten kan nog lang niet overal in PARK21. Eerst moet er een bestemmingsplan komen en daarvoor is er een MER nodig. Maar waar het al wél kan, daar planten we graag bomen, zoals bij de windsingel bij Kleine Vennep. Wethouder Mariëtte Sedee ging kijken en meehelpen. “Ik kan niet wachten tot we écht flink aan de slag kunnen. Hoe groener hoe beter. Maar elke boom die we nu al kunnen planten is er één. Daar help ik graag bij.”

In het voorjaar van 2020 zijn er aan de buitenzijde van Groot Vennep meer dan 300 wilgen, populieren en heesters geplant met een graswandelpad en een bloemenstrook. De bomen en heesters vormen een windsingel van 14 meter breed. Vanaf de Noordelijke Randweg is deze goed te zien.  

Deze maand is het tweede en tevens laatste deel aan de windsingel toegevoegd. Hiermee bereikt de windsingel zijn volledige breedte van 25 meter en is er in totaal ruim 3 hectare nieuw groen bijgekomen in PARK21! 

Na de hete zomer van 2020 waren er een paar bomen en struiken die het niet gered hadden. Die zijn nu ook vervangen.  

Naast de wandeldijk parallel aan de Noordelijke randweg komt een bloemenrand van drie meter breed over de hele lengte van de dijk tot aan het viaduct. Deze bloemenrand wordt een plukrand voor wandelaars. De bloemen zijn ook belangrijk voor de twee bijenvolken van imker Joke die in de boomgaard van landgoed Kleine Vennep wonen. 

Bekijk meer informatie over het bestemmingsplan.

Op de foto van links naar rechts: Ton Duineveld (Cultuur en Techniek), Ruud Bakker (chef hovenier), wethouder Mariëtte Sedee, Joep Ham, Finn van Nieuwkoop en Dirk Molenaar (landgoedeigenaar van Landgoed Kleine Vennep).

Vorige artikel