De tweede houthakdag op Parklanden

Alle stoere jongens en meiden opgelet! Op zaterdag 17 maart, tussen 10.00 en 15.00 uur vindt de tweede houthakdag plaats op Parklanden. Voel je een echte houthakker of brandweerman, maak je eigen kampvuur en kijk hoe de Nederlandse kampioen woodcarven een heus kunstwerk uit een boom maakt. Het belooft een dag vol avontuur te worden!

Wat kun je verwachten en wat kun je allemaal beleven?

• Tussen 10.00 en 12.00 uur is de brandweer aanwezig. Je kunt kijken en de Spuit- en duikwagen. En natuurlijk laten de brandweermannen ook zien hoe zij bomen doorzagen.
• De Nederlandse kampioen Woodcarven komt laten zien hoe hij een beeld maakt uit een boom.
• Iedereen mag zelf (onder begeleiding) een kampvuur maken.
• Er zijn broodjes die je op het kampvuur kan bakken.
• Er zijn aardappelen die je op het kampvuur kan poffen.
• En natuurlijk marshmallows!
• Je kunt twee soorten Zweedse fakkels maken. Van een groot stuk hout of sprokkelhout.
• Je kan een paastak uitzoeken op het veld en deze prachtig versieren.
• Je hoort veel over Tiny Houses, maar wat is het eigenlijk? Grijp je kans om er een te bekijken.
 
Kortom te veel om op te noemen! Dit wil je echt niet missen.

De kosten

De kosten voor deelname bedragen € 4 p.p. Voor deze € 4,- krijg je koffie, thee of limonade, broodjes om te bakken, aardappelen om te poffen en een lekker koekje. Met deze bijdrage organiseren de parklandboeren deze dag en onderhouden zij het openbare gedeelte van Parklanden. Ook gaat er een deel van de opbrengsten naar de aardappelen die de boeren om de week aan de voedselbank schenken.
Verder kun je houthakken. Dit hout kun je kopen voor € 3,- per zak. De paastakken en de eigen gemaakte Zweedse fakkels zijn € 2,- per stuk. Laat je een Zweedse fakkel maken, dan kosten deze € 3,- per stuk.

Praktische, maar zeer belangrijke informatie

In verband met de organisatie en de veiligheid willen de Parklandenboeren graag dat iedereen die op de houthakdag komt zich opgeeft op parklanden@gmail.com. Graag aangeven met hoeveel personen je komt en of je met de auto komt i.v.m. het parkeren. Betalen kan alleen op de dag zelf en er is geen pin aanwezig. Parkeren gebeurt aan de overkant van Parklanden, bij nr. 1229. Dit wordt allemaal duidelijk aangegeven bij Parklanden.

Belangrijke informatie voor de volwassenen

Op de houthakdag wordt er gewerkt met gevaarlijk gereedschap en vuur. Natuurlijk doet de organisatie er alles aan om deze dag veilig te laten verlopen. Zorg echter wel dat de kinderen goed in de gaten worden gehouden.

 

Vorige artikel Volgende artikel