Entreeobjecten bij drie toegangswegen

Langs de doorgaande wegen die het park van noord naar zuid doorkruizen komen zogenaamde entreeobjecten, de polderfiguren. Dit zijn historische personen die een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de Haarlemmermeerpolder. De kunstobjecten zijn van de hand van Richard van Os.

De historische figuren die samen met de gebruikersgroep van PARK21 zijn gekozen:

  1. Baron van Verschuer – Rijnlanderweg ter hoogte van huisnr. 1163;
  2. Jan Anne Beijerinck – IJweg ter hoogte van huisnr. 1328 (voor Meers Paardencentrum);
  3. Een anonieme polderjongen – Noordelijke Randweg/Hoofdweg ter hoogte van huisnr. 1041 (naast Kleine Vennep, hoofdlocatie van de Landschapstriënnale in september 2017).

Aan de voet van ieder beeld komt een verwijzing naar meer historische informatie. De drie polderfiguren worden van cortenstaal en aluminium gemaakt, zijn ongeveer vijf meter hoog en worden met LED-lampjes aan de binnenkant aangelicht. Het zijn geperforeerde gaatjes van verschillende maten waardoor de figuren letterlijk een gezicht krijgen.  

Omgevingsvergunning

Medio juni 2017 is voor de drie polderfiguren een aanvraag voor een omgevingsvergunning gedaan en binnen acht weken na deze datum ontvangen wij uitsluitsel hierover.

De aanvragen en procedure vindt u op haarlemmermeergemeente.nl/officiele-bekendmakingen. Wanneer de vergunningen verleend zijn, vindt u deze digitaal via dezelfde website. Daarnaast liggen ze ter inzage in het raadhuis. Na het verlenen van een vergunning is het mogelijk bezwaar in te dienen. Hiervoor geldt een termijn van zes weken na verlenen van de vergunning. 

Vorige artikel Volgende artikel