I love Beeing in PARK21

Dit voorjaar wordt in het eerste deelgebied van PARK21 een bijenpaleis gebouwd. Het Bijenpaleis is een initiatief van I Love Beeing in samenwerking met Orga-Architect en Natuurmonumenten. In 2013 is het eerste bijenpaleis gerealiseerd in het Westerpark in Amsterdam (zie foto). Net als zijn voorganger krijgt het bijenpaleis in PARK21 een bijzondere architectonische en ecologische uitstraling. Het beheer van het Bijenpaleis is in handen van de Imkervereniging Haarlemmermeer.

Tom van de Beek van de stichting I love Beeing:

“Doel van I Love Beeing is om met de Bijenpaleizen de bewustwording over het belang van bijen voor onze voedselproductie te vergroten. Bijen en andere bestuivers zijn immers verantwoordelijk voor de bestuiving van een groot deel van het voedsel wat dagelijks op ons bord ligt.”

“Het gaat al jaren slecht met de bijenpopulaties wereldwijd. Dit heeft verschillende oorzaken, zoals pesticidengebruik en monocultuur in de landbouw en toenemende virussen en ziektes onder bijenvolken. Ook de manier waarop bijen worden gehouden is lang niet altijd goed voor het bijenwelzijn. De stedelijke omgeving is een relatief gunstige bijenhabitat vanwege een minimum aan pesticiden en een grotere biodiversiteit.”

Het bijenpaleis zal nog voor de zomer geopend worden in één van de parkkamers aan de oostzijde van tuincentrum Groenrijk.

Vorige artikel Volgende artikel