Klimpark21 is meer dan een mooi (voor)uitzicht

Van een afstand lijken het masten van een groot schip. Maar eenmaal dichtbij wordt snel duidelijk: het zijn de palen van Klimpark21. Vorig jaar oktober werd dit project van initiatiefnemer Michael Sevenhuijsen officieel geopend. Na de winterstop kunnen klimmers vanaf 30 maart weer terecht in deze bijzondere attractie in PARK21.

Klimmers van alle leeftijden kunnen hier, gezekerd aan een kabel, tot op tien meter hoogte genieten van het uitzicht. Aan de ene kant de groene rand van de Toolenburgerplas, aan de andere kant het weidse agrarisch landschap bij Nieuw-Vennep, de woonplaats van Michael Sevenhuijsen. Links zoeft om de paar minuten een rode bus voorbij, rechts is de IJweg met een manege en winkels voor dier en tuin.

Skatebaan

Op een platform op zeven meter hoogte zegt Sevenhuijsen enthousiast: "Een prachtige locatie toch." Richting busbaan ligt het golvend landschap van de skatebaan voor elektrische skateboards, ook onderdeel van het project.
"Het is nog steeds moeilijk te beseffen dat je hier kunt staan. Eeuwenlang was het hier een meer." De hobbels in de skatebaan zijn een verwijzing naar de golvende bodem van het Haarlemmermeer voor de drooglegging.

Droom

Sevenhuijsen klimt naar beneden. "Een paar jaar geleden kwam ik op het idee om dit klimpark te beginnen. Hier in PARK21 kon ik mijn droom realiseren. Ik ben heel trots op mijn vrouw en drie kinderen, want zonder hun steun en meedenken had ik het niet gered. Dit is echt ons project. Ik prijs me ook heel gelukkig met de projectmanager van de gemeente, die mij de juiste weg wees in de wereld van procedures en vergunningsaanvragen. Het gaat niet vanzelf, maar hier liggen kansen, ook voor anderen die ondernemend zijn en een goed idee hebben!"

Grenzen verleggen

Het klimpark heeft hij samen met Obliq Architectuur uit Utrecht ontworpen:

"Het is veel meer dan een plek waar je kunt klimmen. Hier leer je wat je kunt en ontdek je je grenzen. En wie weet leer je zelfs je grenzen te verleggen. Eerst klimmen naar vier meter en vertrouwd worden met het materiaal, om vervolgens door te kunnen naar zeven meter en dan naar tien meter. En straks misschien wel naar twintig meter, want dat wordt een volgende stap in Klimpark21. Moet je je voorstellen, wat dat kan betekenen voor iemands zelfvertrouwen, dat je durft te klimmen naar tien of zelfs twintig meter hoogte."

Partijtjes en bedrijfsuitjes

Het vooruitzicht alleen al om dit met Klimpark21 te bereiken, was een belangrijke drijfveer van Sevenhuijsen om eraan te beginnen. De kersverse ondernemer is ook brandweerman en in die baan leerde hij zijn eigen grenzen te verleggen. Hij heeft nog meer plannen voor Klimpark21, maar wat die zijn, blijft nog even in de toekomst verscholen. Eerst genieten van het klimpark. "De reacties van de eerste klimmers zijn goed. De eerste partijtjes en bedrijfsuitjes zijn ook al gehouden, want ook die mogelijkheid is er."

Klimpark21 ligt in PARK21 achter Ranzijn Nieuw-Vennep en tegenover recreatieplas Toolenburg op de kruising van de IJweg en de Nieuwe Bennebroekerweg.

Vorige artikel Volgende artikel