Ontwerp KSH
Ontwerp KSH
Ontwerp KSH
Ontwerp KSH
Presentatie plannen
Taart met PARK21 logo

KSH leerlingen denken mee over toekomst PARK21

Leerlingen van 2 HAVO/VWO van de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp (KSH) hebben tijdens de projectweek “Haarlemmermeer Toekomstbestendig – PARK21 als Proeftuin” gewerkt aan nieuwe ideeën voor een toekomstbestendige polder. Zij hebben zich daarbij gebogen over de thema’s water, energie en afval, gekoppeld aan PARK21.

Er waren zes opgaven, die gingen over het zichtbaar maken van de verhouding tussen land en water in de polder, de levering van energie en omgang met afval. Zo werkten de leerlingen bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een energielandschap, een plan voor een afvalvrij park of energielevering door agrariërs in PARK21.

Op vrijdag 20 november hebben de groepjes hun plannen laten zien aan de jury. Zes plannen gingen door naar de grote finale. Het was geen makkelijke keuze, maar de jury heeft het plan 'De gemengde duurzame boerderij' van Danique, Alejandra, Joeye, Mounas en Niels van H2A uiteindelijk unaniem gekozen als winnaar. Zij kregen een slagroomtaart met het logo van PARK21 erop. De jury was onder de indruk van dit plan, omdat de ideeën innovatief en toepasbaar zijn. Op deze boerderij wordt regenwater opgevangen en gezuiverd. Duurzame energie wordt opgewekt door koeien die over trilplaten lopen, een windmolen en een zoet- en zoutwaterbassin. In onderstaande film kunt u het winnnende ontwerp bewonderen.

De jury bestond uit een projectleider van PARK21, wethouder Tom Horn en vertegenwoordigers van het KSH, NMCX centrum voor duurzaamheid en Podium voor Architectuur. Dit waren, samen met Hoogheemraadschap van Rijnland, de opdrachtgevers van de projectweek.

Vorige artikel Volgende artikel