Laat de Zomerweken van start gaan

Met zichtbaar genoegen spreekt wethouder Tom Horn de gedragen woorden uit. “We staan hier onder een stralende zon, vlak voor de zomervakantie begint. Een mooi moment voor de officiële opening van de Zomerweken van PARK21.”

PARK21 Zomerweken

De gemeente organiseert van 4 juli tot en met 15 juli de PARK21 Zomerweken. Er staan diverse activiteiten op het programma, waar jong en oud kunnen ontdekken wat er in PARK21 allemaal mogelijk is. Tijdens het festival is er theater en een openluchtbioscoop, je kunt meedoen aan klimclinics en aan een spinnenjacht, en er zijn rondleidingen en fietstochten. Daarnaast biedt het park ruimte aan een bierfestival én een pop-up camping op het terrein van Landgoed Kleine Vennep.

Park in beweging

Staand op de eerste verhoging van een klimtoestel vervolgt de wethouder Horn zijn openingsspeech:

“PARK21 is een groeiend park voor iedereen. Op 1000 hectare verbinden we het platteland met de stad. Maar de gemeente ontwikkelt dit gebied niet alleen. Dat doen we samen met inwoners, agrariërs en investeerders. PARK21 is nog lang niet af, niemand weet nog precies hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. En dat maakt het juist zo spannend. PARK21 is een uitdaging. Daarom staan we nu ook bij Klimpark21. We willen mensen binnen en buiten Haarlemmermeer laten kennismaken met wat er allemaal al gerealiseerd is en wat er, met een beetje durf allemaal kan.”

Had ik maar geen pak aangetrokken

Links en rechts en vooral boven de hoofden van de aanwezigen hangen kinderen aan de verschillende, vervaarlijk uitziende klimtoestellen, sommigen ruim 10 meter boven de grond. Waar de andere bezoekers het zelfs in hun t-shirt warm hebben, zit wethouder Tom Horn strak in het pak. Hij vindt het jammer dat hij geen gemakkelijkere kleding heeft aangetrokken. En niet alleen vanwege de warmte.

“Hier word ik zo blij van. Laat mij ook maar lekker klimmen. Ik ben tien jaar hopman geweest bij de scouting. In mijn tijd moesten we voor zo’n prachtig klimparcours helemaal naar de Ardennen. En nu hebben we er een in onze eigen Haarlemmermeerse achtertuin PARK21.”

De plicht roept echter harder dan het verlangen. Nog een keer omhoog kijkend vertrekt de wethouder naar zijn volgende afspraak.
 
Klimpark21 is een duurzaam outdoorpark bij Kleiland in PARK21, ongeveer ter hoogte van Tudorpark. Je kunt er klimmen, tokkelen en abseilen. Bovendien ligt er rond het klimpark een off-road skateboardparcours van maar liefst 500 meter lang. Dit parcours is speciaal bedoeld voor elektrisch aangedreven off-road skateboards. Uniek in Nederland! Voor meer informatie kijk op www.klimpark21.nl

Vorige artikel Volgende artikel