Impressie situatie en kansen voor landschap en erfgoed Haarlemmermeer

Oproep: moet de boerderij straks een theehuis worden?

Welk erfgoed moet behouden blijven in het landschap van de toekomst? Hoe kijken bewoners naar hun leefomgeving? Haarlemmermeer heeft een schat aan gebouwd erfgoed en een heel bijzonder poldergrid. Wat zijn de kansen en wensen voor de toekomst?

Podium voor Architectuur roept amateurfotografen en bewoners op om in beeld te brengen wat bewaard moet blijven voor de toekomst. De inzendingen krijgen een plaats in Galerie de Meerse. De beste foto’s krijgen een eigen wand of speciale plaats op groot formaat.

Welke kansen bieden de boerderijen, dijken, forten en oude schuren? Of zijn er andere plekken in het landschap die misschien niet zo opvallend zijn, maar wel de moeite waard voor de toekomst. Zoals bijvoorbeeld het poldergrid, de lange rijen bomen en sloten die onze regio kenmerken.

Moet het erfgoed in de toekomst een andere functie krijgen? Is het geschikt om een theehuis van te maken of een spottersplek? Of moet het meer aandacht krijgen door het plaatsen van bijvoorbeeld een informatiepaneel?

Doel van deze oproep is te inventariseren wat leeft, wat voor bewoners belangrijk is en hoe de historie een blijvende plaats in de toekomst kan krijgen.

De vraag
Visualiseer de huidige situatie en kansen voor ons landschap & erfgoed in een collage. Foto’s kunnen gemaakt worden met een professionele camera, maar ook gewoon met een smartphone.  Lever de fotocollage aan van een bestaande situatie en een toekomstvisie in één beeld. De oproep is voor het landschap van Noord-Holland en de grensgebieden Flevoland, Utrecht en Zuid-Holland.

Doe mee!
Inzenden kan tot vrijdag 26 juli 2019 tot een maximum van 3 collage's per deelnemer. Een deskundige jury maakt een selectie van de ingezonden foto’s die een plaats krijgen in Galerie De Meerse, Hoofddorp.

De tentoonstelling is te zien van 29 augustus t/m 18 september 2019. Kijk voor de wedstrijdvoorwaarden op www.podiumarchitectuur.nl.

De fotowedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met Haarlemmermeermuseum De Crucquis.

Vorige artikel Volgende artikel