Rondleiding PARK21 boer Abram Rus

PARK21 begint langzaamaan vorm te krijgen. Het landschapspark tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep dat stad en platteland verbindt, herbergt van 4 juli t/m 15 juli de PARK21 Zomerweken. Tijdens de Zomerweken worden verschillende activiteiten georganiseerd door het hele park, met een bierfestival, theater, openluchtbioscoop en zelfs een ‘pop-up’-camping.

Boeren rondleiding op 6 juli

Op vrijdag 6 juli geeft boer Abram Rus, PARK21 boer van het eerste uur, een rondleiding op zijn bedrijf, de Allegonda’s Hoeve. Rus combineert zijn akkerbouwbedrijf met een kwekerij. Hij teelt suikerbieten, uien, granen en verschillende soorten aardappelen. Daarnaast heeft hij zes hectare bloemen, met onder andere zonnebloemen, verschillende soorten pioenrozen, juffertjes en dahlia’s. Uniek is de hectare kerstbomen.

"Wij zijn bij velen waarschijnlijk beter bekend als de Decemberhoeve. In december zijn wij namelijk hét adres voor vuurwerk, kerstverlichting en kerstbomen. En die kweken we zelf!"

Kijkje in de keuken

Bij het runnen van een boerenbedrijf komt veel kijken. Abram geeft door middel van deze rondleiding een kijkje in zijn keuken. "Ik wil de mensen graag laten zien en ervaren waar wij van januari tot en met december allemaal mee bezig zijn. Bloementeelt, akkerbouw, het boerenbedrijf staat nooit stil."

Bezoekers zijn vanaf 19.15 uur van harte welkom. De rondleiding start om 19.30 uur. Let op: de rondleiding is gratis, maar omdat het aantal plaatsen beperkt is, is vooraf aanmelden aan te raden.

Abram Rus:"Zo’n rondleiding is ook helemaal nieuw voor ons. Geen idee nog hoe het gaat lopen. Maar als er veel aanmeldingen zijn, plakken we er gewoon nog een dagje extra rondleiding aan vast!"

Vorige artikel