Cache die verstopt is bij een boom

Schatzoeken in PARK21!

Al twintig jaar wereldwijd beoefend en de afgelopen jaren ook in Nederland steeds populairder: geocaching (spreek uit: dzjio-kesjing). Geocaching gaat om het vinden van een ‘cache’, een schat. Die is verstopt op een plek die je kunt vinden met de gps-ontvanger van je smartphone. En dan begint het speuren. Want om de precieze locatie te achterhalen moet je puzzels en raadsels oplossen. Kortom, schatzoeken voor jong en oud. En laten nou in PARK21 ook caches zijn verstopt! Kun jij ze vinden? 

Hoe je begint

Om te starten met geocaching kun je een gratis account aanmaken op de website geocaching.nl. Daarnaast is het handig om de geocaching app te downloaden via google play of app store. En dan kun je aan de slag. Om te zien welke caches in PARK21 liggen, kan je de kaart met caches erbij pakken en de beschrijvingen lezen. Kies een cache uit om te zoeken en neem een pen, wat ruilspulletjes en natuurlijk je smartphone mee.

De schat zoeken

Voer de coördinaten van de uitgekozen cache in op de app. En dan kun je gaan zoeken! Wanneer je in de buurt komt, begint het echte werk. Kijk goed rond op de locatie en bedenk op welke plekken de cache allemaal verstopt zou kunnen zijn. En dat is niet altijd voor de hand liggend!  

Cache gevonden

Wanneer je de cache gevonden hebt, kijk dan even goed hoe hij verstopt is. Dan kun je hem straks weer op dezelfde manier verstoppen. Ruil vervolgens iets (of laat alleen iets achter). Dit is aan jou en zeker niet verplicht. Als je er wat uithaalt, moet je ook iets terugstoppen. Ben je klaar, zorg er dan voor dat je de cache op dezelfde plek terug legt (niet verplaatsen). 

Om aan anderen te laten weten dat je de cache hebt gevonden, kun je iets in het logboek schrijven via de geocaching-app. Veel succes en plezier!

Meer informatie over geocaching en uitgebreide uitleg vind je via geocaching.nl 
 

Vorige artikel Volgende artikel