Scholieren ontwerpen mee aan speelplekken

Leerlingen van Klavertje Vier in Floriande bedachten én presenteerden woensdag 22 april spannende, wilde, creatieve, originele en goede ideeën voor twee speelplekken in PARK21: een spookdoolhof, een vliegtuig waar je in kunt klimmen, aan kunt hangen en af kunt roetsjen, trampolines, bruggen,  waterspeelplekken en een vlot waarop je jezelf aan een touw over het water kunt trekken.

De gemeente en architect Sybolt Meindertsma vroegen kinderen uit de groepen 5, 6 en 7 van Klavertje Vier om ontwerpen te maken voor twee spannende speelplekken. De terreinen liggen in het eerste deel van PARK21 dat dit jaar wordt gerealiseerd. De ene speelplek is voor jonge kinderen en ligt achter het tuincentrum Groenrijk. Voor grotere kinderen wordt gedacht aan een natuurspeelterrein ten westen van het sportcomplex van Hoofddorp Pioniers aan te leggen, maar het is nog niet helemaal zeker.

Architect Sybolt Meindertsma gaat met de ideeën aan de slag. Als hij het ontwerp van de speelterreinen klaar heeft, komt hij weer naar de school om de kinderen te vragen wat ze ervan vinden.

Vorige artikel Volgende artikel