Archery bij Klimpark21

Schoolreis om de hoek

Veel basisscholen moesten geplande schoolreisjes afzeggen door de coronacrisis en op zoek naar alternatieven. Tess, de dochter van Michael Sevenhuijsen van Klimpark21 kwam met een top-idee: ‘Waarom houden we ons eindfeest van groep 8 niet in Klimpark21?’ Haar school, OBS ‘t Joppe uit Nieuw-Vennep was enthousiast, met meester Gert van Dijk voorop. Maar daar bleef het niet bij. In de weken tot de zomervakantie volgen nog zeven basisscholen. En dat past precies in het straatje van #kooplokaalhaarlemmermeer.

Corona
Klimpark21 zou 1 april opengaan, na de winterstop. “Dat is niet gelukt,” zegt Michael Sevenhuijsen, ondernemer van Klimpark21. “Uiteindelijk mochten we op 20 mei open. Mensen moeten nu reserveren, volwassenen moeten zich aan de anderhalve meter-maatregel houden. We hebben eenrichtingverkeer ingevoerd bij binnenkomst. En voordat ze gaan klimmen moeten de mensen hun handen ontsmetten. Na het klimmen worden alle materialen ontsmet.”

Van voortgezet onderwijs naar groep 7 en 8
Meester Gert van Dijk van groep 8 van OBS ’t Joppe: "Basisscholen mochten geen activiteiten ondernemen. Overnachten op locatie mocht niet. Daar zitten alle basisscholen mee. Nadat mijn dochter met haar idee kwam en de school het idee overnam, is het in het directeurenoverleg besproken. Toen ging de bal rollen en wilden meer scholen komen. Het is ook doorgedrongen bij groep 7. Klassenmoeders nemen nu contact op om hier te komen als eind-activiteit van het leerjaar. Voor corona kwamen er geen basisscholen, alleen groepen uit het voortgezet onderwijs, maar kinderen boven de 12 jaar mogen pas weer na 1 september komen. Die scholen moesten dus allemaal annuleren."  

"Wij waren, net als andere jaren, van plan om op kamp te gaan naar Stay Okay in Noordwijk met de vier groepen 8. Dat ging natuurlijk niet door. Toen Tess met het idee kwam werd ik gelijk heel enthousiast. De kinderen hebben al zoveel gemist en nu ook nog het kamp. Dat vind ik zo vervelend voor deze kinderen. Ik was dan ook heel blij met dit alternatief. Alle groepen 8 zijn geweest. We hebben het over een week verdeeld. De kinderen vonden het fantastisch. Ze waren al enthousiast toen ze het hoorden. Toen we er eenmaal waren zag ik het enthousiasme terug op de gezichten van de kinderen. Ze hebben allemaal een heerlijke dag gehad." 

Programma
De basisschool van dochter Tess had een programma van vier uur. “Het programma bestaat uit twee uur klimmen, een uur Archery-tag (soort paintball met pijl en boog) en een hindernisbaan van een uur. We leren de kinderen hoe ze moeten touwklimmen en hindernissen moeten nemen door elkaar te ondersteunen en samen te werken.” Gert van Dijk zou een schoolreis naar Klimpark21 aan alle scholen aanraden: “Je wordt met open armen ontvangen, de begeleiding is rustig en relaxed en ze gaan op een prettige manier met de kinderen om. Het spreekt kinderen aan. Dit is voor iedere klas leuk om naartoe te gaan.”

Toekomst
Michael Sevenhuijsen ziet wel kansen. “Aankomende zomer wilden we voor het eerst zomerkampen draaien. We zijn er nu achter dat dit ook voor de wat jongere scholieren onwijs leuk is. Dat willen we volgend jaar aanbieden. Je ziet het, je kan ook dichtbij huis leuke dingen doen. Je komt op de fiets naar het klimpark. Je hoeft niet met een dure milieubelastende bus naar de andere kant van het land om het leuk te hebben.” Daar is Gert van Dijk het mee eens: “Wij gaan altijd op de fiets. Het geeft een bepaalde sfeer om met elkaar bij school weg te fietsen of er weer aan te komen.” Of de schoolreisjes in de toekomst veranderen weet meester Gert nog niet. “We praten er na de zomervakantie over. Ook over de timing. Deze dag was echt goed voor de teambuilding, dus misschien moeten we het aan het begin van het schooljaar doen.”

#kooplokaalhaarlemmermeer 

Iedereen wordt getroffen door de coronacrisis, maar veel ondernemers extra hard. Lokale en landelijke maatregelen bieden enige ondersteuning, maar de gemeente roept ook inwoners op om Haarlemmermeerse ondernemers waar mogelijk te helpen. 

 

Vorige artikel Volgende artikel