Wethouder Fouad Sidali reikt sportmedailles uit in PARK21

Sportmedailles 2020 uitgereikt in heuse drive-through!

Op 2 juni was het eindelijk zo ver: de Haarlemmermeerse sportmedailles voor 2020 zijn uitgereikt. Sporters en sportteams uit Haarlemmermeer, die in 2020 een podiumprijs hebben gewonnen op een Nederlands kampioenschap (NK), hebben deze gemeentelijke medaille gekregen. Dit jaar was de uitreiking op Landgoed Kleine Vennep in PARK21 in de vorm van een drive-through. Zo kon sportwethouder Fouad Sidali de medailles toch persoonlijk uitreiken.

Uiteindelijk hebben 31 sporters hun medaille ontvangen. Dit zijn individuele sporters, maar ook een aantal teams. Andere jaren waren dit ruim 400 medailles, maar door de coronacrisis waren er vorig jaar minder wedstrijden. Sportwethouder Fouad Sidali:

"2020 was voor veel mensen een zwaar jaar, maar zeker ook voor topsporters. Niet kunnen trainen of geen (inter)nationale wedstrijden kunnen spelen, is funest voor hen. Een aantal NK’s ging vorig jaar wel door, gelukkig. Aan de winnaars van een podiumprijs op een NK hebben we de gemeentelijke sportmedaille kunnen uitreiken. Daar ben ik blij mee en het is hen ontzettend gegund. Als sportwethouder ben ik trots op alle sporttalenten in Haarlemmermeer. En dat zijn er veel! In allerlei takken van sport. Ik feliciteer de sporters met hun verdiende sportmedaille en wens hen en alle andere sporters heel veel succes in hun sportcarrière!"

Reactie sporters

De aanwezige sporters waren heel enthousiast over de uitreiking. Hetzelfde gold voor de ouders of andere begeleiders. Een aantal reacties op een rij:

Noortje en Bregje de Brouwer vormen samen het Nationaal Duet synchroonzwemmen en vertrekken volgende week naar het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Barcelona:

"Het was voor ons de eerste keer in tijden dat we bij zo’n soort uitreiking zijn. Omdat het buiten is, konden hier toch zijn. We hebben gewoon iets eerder getraind en gaan zo weer terug. Volgend jaar hopen we als Olympische Sporters bij het Sportpodium aanwezig te zijn!"   

Ook Judoka Sammy Beelen, die begin vorig jaar een derde prijs won op het NK, was erbij:

"Dit was een hele goede oplossing om toch onze medailles te krijgen. Heel erg leuk op deze manier! Ik ga proberen om naast mijn studie te blijven sporten."  

Geen Sportpodium en sportprijzen dit jaar

Normaal gesproken is het jaarlijkse Sportpodium altijd vaste prik voor alle sporters en sportclubs in Haarlemmermeer. Hier worden niet alleen de sportmedailles uitgereikt, maar worden ook de namen van de beste sporter, sportteam en sporttalent bekendgemaakt. Via nominaties en een verkiezing worden de winnaars gekozen door inwoners van Haarlemmermeer en een vakjury.

Er zijn in 2020 te weinig of geen wedstrijden gehouden op Nederlandse, Europese of Wereldkampioenschappen. De Olympische Spelen werden afgelast. De gemeente Haarlemmermeer wil elke sporter een eerlijke kans bieden bij zo’n evenement. Daarom is er besloten Sportpodium 2020 niet te organiseren dit jaar.

Foto: Jur Engelchor   

Vorige artikel