Campagne 'Meer biodiversiteit, help jij ook een handje?'

Start campagne ‘Meer biodiversiteit, help jij ook een handje?’

Vergroening is een oplossing voor veel stedelijke uitdagingen. Denk aan een gezonde omgeving met meer biodiversiteit, betere waterafvoer, minder hitte in de warmer wordende zomers en luchtzuivering door het afvangen van fijnstof. Ook gezellige(re) buurten en meer contact met elkaar kunnen we samen aanpakken met groenactiviteiten. Groen zorgt bovendien voor een goeie dosis vitamine G, want Groen doet je Goed! 

De campagne ‘Meer biodiversiteit, help jij ook een handje?’ ondersteunt bewoners om hun directe omgeving te vergroenen. NMCX Centrum voor Duurzaamheid start op 15 maart met de campagne waarbij 40 inwoners uit Haarlemmermeer hulp krijgen bij de aanleg van een geveltuin of boomspiegel beplanting. 

In de campagne is speciale aandacht voor de bijen. Dit niet alleen omdat ze prachtig, grappig en eindeloos fascinerend zijn, maar ook omdat ze voor de bestuiving van veel (voedsel) gewassen onmisbaar zijn en een belangrijke schakel vormen in de voedselketen van mens en dier. 
Deelnemers ontvangen uitgebreide uitleg, inspiratie en tips en ook praktische ondersteuning bij de uitvoering (als gewenst) én: 

• een groenvoucher ter waarde van 50 euro 
• een mooi informatiebordje voor in de geveltuin 
• drie 20 liter compost zakken 
• een feestelijke afsluiting van de campagne met gratis workshop 
• en natuurlijk een mooi stukje stedelijk groen erbij

Heb je interesse om deelnemer te worden, mail dan naar mariken.straat@nmcx.nl. Er kunnen 40 inwoners meedoen, dus wees er snel bij. 
Meer informatie is te vinden op de website van NMCX Centrum voor Duurzaamheid en de facebookpagina van Groen Haarlemmermeer.
 

Vorige artikel