Start ontwikkeling gebied Groot Vennep

Groot Vennep is het deelgebied van PARK21 bij Nieuw-Vennep. Hier zijn dit voorjaar meer dan 300 wilgen, populieren en heesters geplant met een graswandelpad en een bloemenstrook. Het gebied ligt ten oosten van de Zuidtak Zuidtangent, ten noorden van de Noordelijke Randweg en is bijna 70 hectare groot. Het grondgebied is eigendom van gemeente Haarlemmermeer. 


Deelgebied Groot Vennep (rood omlijnd).

In maart stemde de raad in met het uitvoeren van deelgebied Groot Vennep. De gemeente start hier nu met het inrichten van de openbare ruimte.

In deelgebied Groot Vennep zijn twee parkkamers (open ruimtes in het park). Daarnaast bestaat het gebied uit groen, een fietspad en een gebied dat speciaal is ingericht om overtollig water op te vangen, het retentiebekken. Een laatste deel van het gebied blijft agrarisch.

De gemeente is in gesprek met een initiatiefnemer die een broedplek voor groene innovaties voor ogen heeft. Het is een plek waar iedereen, van wetenschappers tot tuinders en boeren en bezoekers van jong tot oud, elkaar kan ontmoeten en waar wederzijdse inspiratie en kruisbestuiving kan plaatsvinden.  De parkkamers in Groot Vennep zijn geschikt voor dit initiatief.

In Groot-Vennep treft de gemeente het komende jaar ook voorbereidingen voor een geboortebos. Na afronding van het bestemmingsplan kunnen hier de komende tien jaar 50 bomen per jaar geplant worden om op symbolische wijze tot uitdrukking te brengen dat elk kind moet kunnen opgroeien in een groene, gezonde wereld.

 

Vorige artikel Volgende artikel