SunBinFish officieel geopend

Op woensdag 5 april is de SunBinFish in Kleiland feestelijk geopend!

Een prachtige zonnige dag, dansende kinderen en een kleurige SunBinFish. Zo kijken we terug op een geweldige opening. De SunBinFish straalt in de mooie speeltuin Kleiland en kan vanaf nu worden gebruikt. Wethouder Tom Horn en ontwerper Lennaert Roos gooien de eerste proppen in de SunBinFish. Hierdoor activieerde de geluidsfragmenten voor het eerst. Gooi dus gerust veel troep weg en luister naar de liedjes en het sprookje (geluidsfragment) die de SunBinFish laat horen. De grote verassing, ook voor de kinderen van basisschool Klavertje Vier, is dat er op de SunBinFish gekrijt mag worden! In het krijtvakje liggen krijtjes en de kinderen mogen zich uitleven. Zo blijft de SunBinFish altijd leven en neemt deze steeds een andere vorm aan.

De SunBinFish is een stoer, duurzaam kunstwerk van staal en hout dat op zonne-energie werkt. Een vis die met zijn kop de grond uitsteekt. De vis is niet alleen een prullenbak, maar ook een kunstwerk die kinderen samenbrengt... Na het weggooien van vuil laat de prullenbak in delen liedjes en het sprookje (pdf) horen. In samenwerking met groep 6 en 7 van Klavertje Vier uit Hoofddorp zijn er liedjes gemaakt en verhalen geschreven. Wethouder Marjolein Steffens heeft het sprookje, de Tovervis, ingesproken.

 

Tijdens de opening van de SunBinFish hebben de kinderen gezamelijk een LipDub gemaakt. Een super gezellige dansfilm die ons helemaal Happy maakt!

 

 

 

 

Vorige artikel Volgende artikel