Vandalen actief bij Klimpark

Ingegooide ruiten van de shovel en een afgebrande werkhut. Dat is het treurige resultaat van acties, afgelopen weekeinde, van vandalen bij het klimpark in PARK21, nabij speeltuin Kleiland.

Wethouder Tom Horn heeft er geen goed woord voor over. ‘’PARK21 is er voor en door de inwoners van Haarlemmermeer. Laten we met respect met elkaars spullen omgaan. Of anders er gewoon van af blijven.’’ Zaterdag is de wethouder er nog geweest. Hij voerde toen een fietsexcursie door PARK21 aan in het kader van de Landschapstriënnale. Toen leek er nog geen vuiltje aan de lucht.

Ondanks de vernielingen blijft ondernemer Michael Sevenhuijsen vast van plan om zijn klimpark komende zaterdag voor het publiek open te stellen. Het klimpark zelf is ongeschonden gebleven. Wel is zijn bezorgdheid over het houten klimpark toegenomen. Er wordt op dit moment nagedacht over de beveiliging van het terrein. De vandalen zijn vermoedelijk over het bouwhek heen geklommen.

Het is niet de eerste keer dat vandalen huishouden in dit deel van PARK21. Eerder werd meerdere malen het toilet bij Kleiland vernield. Ook is er met een luchtbuks op het bijenpaleis geschoten.       

Vorige artikel Volgende artikel