Werkzaamheden deelgebied 1 in volle gang

De werkzaamheden in deelgebied 1 zijn in volle gang! In het voorjaar worden de eerste bomen en bloemen geplant. Er komt definitieve verharding op de paden, er wordt parkmeubilair (bankjes en prullenbakken) en verlichting geplaatst.

Het werk wordt in delen uitgevoerd. Het gebied achter Sportcomplex Koning Willem-Alexander is voor de zomervakantie gereed. Het oostelijke deel van deelgebied 1 (achter Groenrijk) is, met uitzondering van de beplanting, voor de zomervakantie gereed. In dit deel van het park worden in het voorjaar lupines geplant, als groenbemester. In het najaar zal in het oostelijke deel dan ook de beplanting worden aangebracht.

In één van de parkkamers in het oostelijke deel zal een bijenpaleis worden neergezet. Een bijenpaleis is een soort stal waar bijenkasten worden geplaatst, die door de imkervereniging Haarlemmermeer worden verzorgd en onderhouden. Wie weet wordt dat volgend jaar smullen van honing uit PARK21!

Verder werken we aan een fiets-/ voetpad tussen de IJ-tocht en de Spieringweg. Er wordt een nieuw deel aangelegd dat aansluit op het bestaande fietspad tot de Spieringweg. De hele route voorzien van verlichting. Om te voet, te fiets of te paard over de N205 te komen, zal er een brug worden aangelegd. De brug wordt in de zomer geplaatst.

In het najaar worden in het hele gebied bloembollen geplant zodat het park er in het voorjaar vrolijk en kleurrijk uit zal zien.

Vorige artikel Volgende artikel