Zomerweken in alle opzichten geslaagd

Op Facebook wemelt het van de lovende reacties. De weergoden werkten onafgebroken fantastisch mee. De organisatoren zijn zelf ook enthousiast over de voorbije PARK21 Zomerweken. De cijfers bevestigen het succesverhaal over de periode 4-15 juli overtuigend: nauwelijks tot geen klachten en hoge aantallen bezoekers bij de verschillende evenementen, die bijna allen waren uitverkocht.

Annemarie Das, één van de organisatoren van gemeente Haarlemmermeer, somt desgevraagd op: 35 fietsers, 150 klimmers, 150 kinderen in het theater, bijna 200 kinderen op de slootjesdag. Op alle drie de rondleidingen bij de boeren zijn zo’n 25 tot 30 bezoekers afgekomen.

De openluchtbioscoop op Landgoed Kleine Vennep was goed voor zo'n 375 bezoekers. En bij het bierfestival liep de score op het drukste moment op tot ruim 500 belangstellenden. De camping viel cijfermatig wat uit de toon, want deze was helaas niet uitverkocht. Maar de sfeer was er met 18 bezette plekken bepaald niet minder om.  

Geen troep

Opgelucht vertelt Annemarie Das dat er ook geen opstootjes of andere vervelende dingen zijn gebeurd. "Daar moet je toch wel een beetje rekening mee houden met zo veel drukte, zulke hoge temperaturen en biertjes." Het ‘grootste’ ongeluk betreft een lichte botsing tegen een verkeersafsluiting. Veelzeggend vindt Annemarie Das dit detail: "We hebben na de openluchtbioscoop geen afval hoeven opruimen. Echt niemand had troep achtergelaten."

Volgend jaar

Dat past volledig bij de sfeer die er doorlopend was tijdens de PARK21 Zomerweken.

"Het voelde echt als een gezellige gezamenlijke ervaring en dat zag je terug in het gedrag van de mensen. Bezoekers waren ontzettend blij met de Zomerweken en velen vroegen al naar volgend jaar. Die vraag kunnen we nu niet beantwoorden. Zelf zou ik best willen, maar ik ga er niet over. Daarover moet het dan zittende college besluiten."

Krap budget, gratis toegang

Das en haar collega’s zijn trots op de Zomerweken en het verloop ervan. "Met een krap budget hebben we evenementen neergezet die veelal gratis toegankelijk waren. Dat was ook het streven. Iedereen moest hiervan mee kunnen genieten. Voor elk wat wils. Ik denk dat dat met het gevarieerde programma gelukt is."

Dankwoord

"De vele lachende gezichten, het kindergeschater bij het theater, het jammen en de optredens tijdens het bierfestival en de openluchtbioscoop, met de graanvelden van Landgoed Kleine Vennep op de achtergrond, zullen mij altijd bij blijven. Velen hebben de kans gekregen PARK21 te ontdekken en te beleven. PARK21 is nog volop in ontwikkeling, maar het heeft nu al zo veel te bieden. Het bewijs daarvoor is op grote schaal geleverd.”

Annemarie Das besluit met een dankwoord aan de sponsors Rabobank, Fluor, AW Vessies, Fireball light and sound service, Decemberhoeve, Hema en natuurlijk de familie Molenaar van landgoed Kleine Vennep.

Vorige artikel