Over PARK21

PARK21 is een plek waar stad en land elkaar ontmoeten. Met een oppervlak van maar liefst 1.000 hectare, wordt PARK21 hét groene, recreatieve centrum van Haarlemmermeer en een aantrekkelijke bestemming in de regio. Bedoeld voor vertier en vermaak maar ook voor rust en ontspanning.

Het nieuwe park zorgt voor een aanbod dat er nog niet is. Naast de rust van het Groene Hart, de ruigte van de duinen en de weidsheid van Waterland: de ontdekking van de polder.

PARK21 vertelt het verhaal van de polder, van Holland. Hierbij staat de cultuur en het Hollandse landschap centraal. De basis voor PARK21 is het polderland met de kenmerkende lange rechte bomenrijen en de boerenerven. In het westelijk deel komt het parkhart; een recreatieplas met horeca. Op open plekken in het park komt ruimte voor sport en spel. Ook is er in het oostelijk deel ruimte voor een evenemententerrein.
 

Download hier de plattegrond.


We ontwikkelen het park niet alleen, maar doen dit samen met inwoners, bedrijven, boeren en investeerders. Op deze manier werken we samen aan een uniek park voor iedereen. Het is de bedoeling dat partijen zelf met plannen komen en deze vervolgens ook gaan uitvoeren. De gemeente geeft hierbij regels mee en zorgt voor een goede begeleiding. Hierdoor is niet precies aan te geven hoe het park eruit komt te zien en hoe lang de ontwikkeling gaat duren.

PARK21 is nog volop in ontwikkeling en je kunt er nu van alles beleven!