Parklanden

Parklanden is een gebied van ongeveer 60 hectare en ligt tussen de westkant van de Rijnlanderweg en de A4, vlak bij het brugrestaurant. Vier boeren uit PARK21 - Ton van Schie, Paul Munsterman, Abram Rus en Kees van Wees - zorgen voor de ontwikkeling en het beheer van deze grond.

De agrariërs, geboren en getogen Haarlemmermeerders, zijn akkerbouwer, melkveehouder en kweker. Zij zetten hun boerenbedrijf gewoon voort, maar organiseren daarnaast activiteiten voor ‘burgers en buitenlui’. Zo is er een fruitboomgaard geplant met Oudhollandse appel- en perenrassen. Verder kunnen bezoekers in het voorjaar genieten van een houthakdag en het koeiendansen, in de zomer wandelen tussen de gewassen en boerengolfen en in het najaar aardappels rooien.

In de toekomst zijn er nog veel meer plannen om ‘ontmoetingen tussen stad en platteland’ mogelijk te maken, waaronder onderwijsprojecten, rondleidingen geven of kinderen vertellen over voedsel, landbouw en wat er allemaal op een boerenbedrijf gebeurt. De boeren willen de bezoekers graag laten kennismaken met dit unieke gebied.

Alle informatie is te vinden op: www.parklanden.nl.

Nieuws over Parklanden